Shit Scheveningen!
98
post-template-default,single,single-post,postid-98,single-format-gallery,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-atlanticmiles,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Shit Scheveningen!

Het is zaterdag 15 juni, klokslag 13u als we door de sluis bij IJmuiden varen en het zoete water verruilen voor de zoute Noordzee. Vanmorgen werden we wakker van een kletterende hoosbui die door het dek heen leek te komen. Even dachten we dat het een hele natte dag zou gaan worden. Maar net voordat de watersportwinkel in Zaandam haar deuren opende, hield het op met regenen. We liggen met de boot voor de deur en slaan de laatste spullen in zoals een extra spiboom, een anker voor Loodje (het bijbootje) en wat extra NL vlaggen. Wim-Lex is vast trots als hij weet dat we altijd met een ongehavende vlag op pad gaan.
Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Totdat ik opeens een paar gefundeerde vloeken van binnen hoor komen. Er blijkt geen vuiltje aan de lucht, maar wel onder de vloer. We zijn vergeten de afsluiters dicht te doen en daardoor is er zeewater via de WC naar binnen gestroomd. De rest van de trip blijft Guus binnen om de gehele boot op minutieuze wijze te reinigen. Bright and shiny arriveren we in de haven van Scheveningen. Tijd voor een troostbiertje op deze tóch nog natte dag.
In Scheveningen vullen we dagen met het inslaan van boodschappen, diesel en water. En in de avonden worden we vergezeld door vrienden en familie die hun laatste kans zien om dag te zeggen. Voor voorlopig de allerlaatste keer pakken we de trein naar Amsterdam. Daar liggen Maarten en Thea, onze ‘mentoren’. Zij varen met eenzelfde type schip en hebben enige jaren geleden ook het ‘rondje Carieb’ gemaakt. We mogen van hen alle benodigde zeekaarten lenen! Naast een heerlijke lunch, krijgen we nog wat tips mee, maar vooral heel veel zin om te vertrekken. So let’s go, off to Oostende!

Geen reactie's

Geef een reactie